Óriási hír lehet a Németországban dolgozóknak, hogy ebben az országban azoknak is jár a családi pótlék, akik nem vitték magukkal gyermekeiket, hanem a kicsik itthon maradtak.Nem is kis összegről van, ugyanis 2 gyermekes család esetében a családi pótlék 400 euro körül mozog, ami jelenleg több mint 120 ezer forint. Ez a hazai családi pótlékhoz viszonyítva igen magas összeg. Tovább óriási hír, hogy ezt a támogatás, akár 4 évre visszamenőleg is lehet igényelni, ami ha kiszámoljuk egy igen szép összegre rúg – írja az aktivblog.net.

Sokan most biztosan értetlenül néznek maguk elé, sőt talán hitetlenül is, de ez a támogatás valóban létezik,és valóban megjár 2 gyermek után.Németországban ez különben sem képvisel akkora értéket, mint nálunk. Ahhoz, hogy ezt megkaphasd nem kell mást tenned, ha van már 2 gyermeked, hogy Németországban kezdesz el dolgozni bejelentett állásban.

A statisztikák alapján már legalább 135 ezer magyar dolgozik kint Németországban, akiknek a nagy része sajnos még mindig nem tud arról, hogy ez a támogatás nekik is jár.

Ez az ellátás a vendégmunkásokat is természetesen megilleti, teljesen mindegy, hogy melyik országból érkeztek Németországba. Tulajdonképpen annyira nem is meglepő egy a „ bőkezűség", hiszen aki ott dolgozik ott fizet adót is. Mivel Németország szinte korlátlan mennyiségű külföldi munkavállalót be tud fogadni, sőt nagy szükségük van rájuk, ezért kaphatnak azok is családi pótlékot, akik a gyermekeiket otthon hagyták.

A tét nem kicsi: két gyermekig fejenként 184 (58 ezer forint), a harmadik gyerek után 190, minden további gyerek után pedig 215 euró jár a munkavállalóknak. Láthatjuk, hogy igen nagy összegekről van szó, ha átlagos magyar, román, ukrán fizetést veszünk alapul… Ezt az ellátást maximum a gyermek 25 éves koráig kérhetjük, de csak akkor ha a gyermek még tanulmányokat folytat. Az ellátást 4 évre visszamenőleg kérhetjük ha tudjuk igazolni, hogy már akkor is volt Németországban munkaviszonyunk.

Forrás: aktivblog.net