A vasműs szakszervezetek két, a Dunaferr cégvezetőjének címzett nyílt levelet tettek ki a honlapjukra még hétfőn – írja a dunaonline.hu.

 A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség azt írja, megdöbbenéssel tapasztalták, hogy a menedzsment a társaságcsoport kollektív szerződésében rögzített szabadságos bér kifizetésére vonatkozó részről egyoldalú döntést hoz, saját egyéni döntés alapján fogja kifizetni. Visszautasítják a munkavállalóknak írt tájékoztatóban foglaltakat, miszerint a szakszervezeti szövetség „teljesíthetetlen feltételeket” támasztott volna a szabadságos bér részletekben történő kifizetéséhez való hozzájárulással kapcsolatban. A szakszervezet álláspontja, hogy ők kompromisszumos javaslatokat tettek, amiket a menedzsment elutasított. Azt kérik, hogy a szabadságos bér kifizetését a kollektív szerződésben foglaltaknak megfelelően teljesítsék.

A Központi Üzemi Tanács pedig a cégvezetőt arra kéri, hogy vonja vissza az ezzel kapcsolatos intézkedést és a Munka Törvénykönyvében szereplő paragrafusok szerint járjon el. A levelek végén a szakszervezetek hangsúlyozzák, készen állnak a további egyeztető tárgyalásra a gyár vezetésével.

Forrás: dunaonline.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!