Kálomista Gábor, a Thália Színház igazgatója létrehozott egy alapot, amely segíteni igyekszik a munka nélküli maradt színészeken. Erről és a hasonló kezdeményezésekről Szinetár Dóra színművész beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Szinetár Dóra szerint nehezebb azokon segíteni, akikhez közünk van, mint tőlünk távol élő embereken. Arra hívta fel ugyanakkor a nézők figyelmét, hogy 11 percenként meghal egy gyerek megelőzhető okból, aki rajtuk segíteni akar, annak javasolja az UNICEF támogatását.

Nem tudhatjuk, miért akar valaki 160 ezer forintos segélyt fölvenni – reagált a közösségi médiában kirobbant vitára Szinetár Dóra. Úgy látja: ítélkezni nagyon könnyű, ám a maga részéről ezt mégsem tenné meg. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a kulturális szféra nem ebből a néhány tucatnyi emberből, hanem százezernyi emberből áll. Egy-egy vidéki előadás elképesztő mennyiségű embernek ad munkát, és ők most munka nélkül maradtak. Szintén munka nélkül maradtak a session-zenészek. Vannak közalkalmazottként dolgozó színészek (mint ő maga), de ők a kisebbség - tette hozzá Szinetár Dóra.

Az ügyben, hogy szükség van-e kormányzati beavatkozásra, Szinetár Dóra elmondta: nem ő a kulturális államtitkár, de megnyugtató lenne, ha az 500 főnél kevesebb ember részvételével tartandó rendezvényeket engedélyeznék az országban.

Forrás: atv.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!