Rendkívüli jutalommal köszöni meg a legnagyobb kiskereskedelmi munkaadó a magyar alkalmazottainak, hogy az elmúlt hetekben fáradhatatlanul részt vettek az élelmiszerellátásban. A Tesco az áruházakban, a logisztikai központokban és az online bevásárlás üzletágon lévő több ezer dolgozójának 176 ledolgozott munkaóra esetén bruttó 40 ezer forintot utal át a márciusi munkája után, és az áprilisi időszakot követően megismétlik az aktívan telt órák alapján arányosított, elismerő jutalmazást.

– Valamennyi területen, a legváratlanabb körülmények között is kitartóan és megfeszítetten dolgoznak a munkatársaink, erre nagyon büszke vagyok. Szeretnék külön köszönetet mondani az áruházakban, az elosztó központokban és az online-on dolgozóknak a helytállásért

– mondta lapunknak a Tesco Magyarország ügyvezető igazgatója. Pártos Zsolt kitért rá, a kiszolgálás gördülékenysége érdekében mostanra több száz új, ideiglenes munkavállalót toborzott a cég a nagyobb kereslet kiszolgálására, közülük többen már munkába is álltak.

– Örömmel fogadják az érintettek a sonkapénzt, mivel még húsvét előtt megkapják a jutalmat. Ez hozzájárul a kiegyensúlyozottabb ünnephez, igaz, hogy az idén azt is beárnyékolja a koronavírus jelenléte

– mondta a döntés kapcsán a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Bubenkó Csaba kitért rá, a bolti alkalmazottak egészségének védelmére tett javaslataikat korábban eljuttatták az ágazati munkacsoport elé is, illetve a szövetségeknek, és egyre több munkaadó tesz azok mentén lépéseket. Így például a szakszervezet üdvözli, hogy az Aldi után a Tesco is plexifalak felépítéséről döntött a pénztárak körül, Bubenkó szerint a jutalmazással együtt ez is a dolgozók növekvő megbecsülését mutatja.

Pártos Zsolt a védelmi intézkedésekről ismertette: minden egységben szigorodtak a szabályok, hogy növeljék a vásárlók és a dolgozók biztonságát. Emelték a takarításra vonatkozó elvárásokat, elrendelték a kosarak, bevásárlókocsik és egyéb felületek gyakoribb tisztítását, nagyobb mennyiségben rendelnek kézfertőtlenítőket és többször tartanak higiénés szüneteket. – Áruházainkban megoldottuk az ajánlott távolság megtartását sorban állás közben és a pénztáraknál. Legutóbb pedig az átmeneti plexifalak elhelyezéséről döntöttünk a kasszáknál – mondta az ügyvezető igazgató.

A szakszervezettől megtudtuk: a Lidl diszkontlánc is jutalmazza a dolgozókat, a cég a vásárlókártyákra többféle összeget juttat az érintetteknek, ugyancsak köszönetképpen a munkájukért.

Így a 8 órás műszakban dolgozók bruttó 33 ezer forintot kapnak, míg a 7 órás műszakban 28 875 forint jár, 6 órában 24 750 forintos jutalom érkezik, míg 5 órában 20 625, 4 órában pedig 16 500 forint.

A hét végén az Auchan üzletlánc is zsebbe nyúlt.

Közölték: az Auchan Retail Magyarország nagyon büszke dolgozóira, akik az elmúlt hetekben biztosították az áruházak áruellátását és működését. A vállalat köszöni munkájukat, amelynek elismeréseként minden munkavállaló az alapbér 20 százalékát kapja meg egyszeri prémiumként. Erről az elmúlt napokban a dolgozók már tájékoztatást is kaptak.

Forrás: Magyar Nemzet

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!