Munkaerő és munkahelyek megtartását szolgáló kormányzati intézkedéseket sürget az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) – írja a napi.hu.

A szakmai, érdekvédelmi szövetség folyamatosan figyeli a koronavírus-árvány hatását az építőiparra és a fejlemények nyomán javaslatokat készít az építőipar krízishelyzetének elkerülésére, a romló egészségügyi és piaci helyzet mérséklésére.

Legújabb javaslatcsomagjukban kiemelik, a tervező, kivitelező és mérnöki szolgáltató, lebonyolító vállalkozások az egészségügyi helyzetet szem előtt tartva, a lehető legnagyobb mértékben szeretnék folytatni a munkájukat. Ezért legfontosabb intézkedésnek a munkaerő és a munkahelyek megtartását szolgáló kormányzati intézkedéseket tartják.

Azt szorgalmazzák, hogy a bevételek csökkenése, elmaradása miatt a járulékok alóli megfizetésére vonatkozó átmeneti mentesítést terjesszék ki az építőiparra is. (A 47/2020(III.18.) Kormányrendelet 4&(1)bekezdését terjesszék ki az építési ágazatra 2020 április 1.-től június 3o.-ig.) Indoklásuk szerint az építőiparban felmerülő költségek 50 - 60 százaléka a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költség, így ez a lépés a foglalkoztatás fenntartását segíti.

Forrás: napi.hu

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

 

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ