A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete üdvözli és megköszöni, hogy a kormány ilyen gyorsan reagál az ágazatok problémáira, és máris megkezdte az intézkedéseket a válságos helyzetben – írja az Origo.

 A vidéki színházak életében mindenki számára nagy segítség a járulékok befizetésének elengedése, az egészségbiztosítás díjának törvény szerinti minimalizálása, az általánosan adott, a hitelek befizetésére vonatkozó moratórium, a munkáltatók és a munkavállalók közötti, a munkahelyek védelmét elősegítő, veszélyhelyzetre vonatkozó szabályainak kidolgozása - áll a Vidéki Színházigazgatók Egyesületének közleményében.

"Üdvözöljük e lépéseket! Felkészülten várjuk a további intézkedéseket. Készek vagyunk mindenben elősegíteni a Kormány, az ágazatokért felelős Miniszterek, Államtitkárok munkáját. 

Köszönjük, hogy kiemelt figyelmet kap a kulturális ágazat, az előadó-művészet, a szórakoztató ipar és minden szolgáltató ágazat."

Forrás: Origo

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

 

 

 

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ