Az alapbéremelés mértékére, illetve a cafeteriára vonatkozó követelését kissé csökkentette az Audi Hungária Független Szakszervezet, ám a felek elképzelései továbbra is messze állnak egymástól. A munkáltatói oldal csütörtökig tesz új javaslatot – írja a Portfolio.

 Az AHFSZ bérkövetelése a következő:

Eszerint a szakszervezet az alapbéremelés-követelését a következő két évre 1-1 százalékponttal csökkentette, de ez nem jelent nagy engedményt, mivel a minimális emelés elvárt mértékén nem módosított. Az Audi egyelőre jóval kisebb, kizárólag fix béremelést  javasol.

Emellett az AHFSZ a követelésében 20-20 ezer forinttal mérsékelte a választott béren kívüli juttatás (VBK, cafeteria) éves keretét, ami így közelebb került a munkáltató 400 ezer forintos ajánlatához. 

A véleménykülönbségek már a múlt héten eltűntek a jubileumi bónusz és a mozgóbér tekintetében. A lojalitás bónusz tekintetében sem látszik áthidalhatatlan távolság (1500 vs. 2500 Ft éves emelés a 6. évtől).

Az Audi legutóbbi ajánlata:

Az AHFSZ hírlevele szerint a múlt héten elkezdődtek az egyeztetések a foglalkoztatási garanciák kidolgozására, a munkáltató pedig csütörtökön új ajánlattal érkezik a tárgyalások következő fordulójára. 

Forrás: Portfolio

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ