A vállalat továbbra is négy évre szeretné a bérmegállapodást megkötni, a szakszervezet hétfőn értékeli az új ajánlatot – írja a Kisalföld.

Az Audi Hungaria átadta második ajánlatcsomagját a munkavállalói tárgyalódelegációnak.

Közleményükben azt írták, hogy ebben a munkavállalók követeléseit, illetve a korábban meghatározott közös célokat tartják szem előtt. A vállalat az autóipar jelenlegi helyzetét figyelembe véve továbbra is négy évre szeretné a bérmegállapodást megkötni, melynek időtartama április 1-jétől 2024. március 31-ig tart.

Az alapbéremelésre egységes, az előző ajánlathoz képest megemelt összegű fix béremelést javasol.

Az idei és a következő évre ez 35 ezer forint, az azt követő két évre 40 ezer forintos emelés. Ezenfelül indítványozza a mozgóbér négy százalékának a beépítését 2020. július 1-jétől az alapbérbe. Ennek értelmében az alapbér aktuális (2020. június 30-án érvényes) összege négy százalékkal nő, a mozgóbér mértéke 2020. július 1-jétől 0–15 százalék közötti lehet.

A vállalat 50.000 forint bruttó egyszeri, a júniusi bérrel történő kifizetést ajánl fel évente, melyet a munkatársak szabadon használhatnak fel. Az Audi Hungaria számára kiemelten fontos a munkahelyek megőrzése, a foglalkoztatási garanciáról szóló közös egyeztetés.

A lojalitásbónusz összege négyéves futamidőre vonatkozik, amit az eddig megszokott módon biztosítanak. A jubileu­­mi jutalmat a vállalat értékes juttatási elemnek tartja, amelyet változatlan formában nyújt: 10. évforduló 100.000 forint, 15. évforduló 150.000 forint, 20. évforduló 200.000 forint, 25. évforduló havi alap- és mozgóbér, valamint egy nap fizetett távollét. A vállalat egyeztetést kezdeményez a 30. jubileumi év elérésekor adható jutalom mértékéről. A választható béren kívüli juttatás mértékét a jelenlegi adójogi környezetre való tekintettel a vállalat megfelelőnek tartja, így az ajánlat a bérmegállapodás teljes időtartamára az évi 400.000 forintos keretösszeg.

A munkavállalók a február 24-i bizalmi értekezleten értékelik az ajánlatot és új követelésüket február 25-én adják át.

Forrás: Kisalföld

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ