A Magyar Orvosi Kamara bérkövetelése figyelembe veszi a magyar gazdaság teljesítőképességét, hangzott el a Szeged Televízióban.

 Eddig kétszer tárgyalt a kormánnyal a Magyar Orvosi Kamara – ahogyan ők fogalmaznak – a bérrendezésről. Álmos Péter, a MOK szegedi alelnöke a Szeged Televízióban – a szeged.hu portál beszámolója szerint – azt mondta: a bérkövetelésük figyelembe veszi a magyar gazdaság teljesítőképességét.

A betegek is jól járnának az orvosok béremelésével, mert így lenne orvosuk

– bontotta ki a bérrendezés egyik legfontosabb elemét Álmos Péter. Hozzátette: Magyarországon az orvosok túlterheltek, erős nyomás alatt dolgoznak, olykor több munkahelyen, ami árt a betegbiztonságnak.

Álmos Péter szerint a kormány és azon belül az Emberi Erőforrások Minisztériuma pontosan látja, mi a helyzet, szerinte biztató volt mindkét forduló.

Azt mindig leszögezzük, hogy önmagában tárgyalást nem tekintjük eredménynek. Ezt sokáig húzni, végtelen ideig eltolni nem fogjuk engedni. Lesz egy következő forduló március 2-án, ott már konkrét, kézzelfogható eredményeket várunk el

– tette hozzá a Magyar Orvosi Kamara alelnöke, aki a Szegedi Tudományegyetem Pszichiátriai Klinika egyetemi adjunktusa is.

Álmos Péter azt is elmondta: az orvoskamara egy új szakszervezetet is létrehozna, annak érdekében, hogy egy másik reprezentatív szakszervezet is létrejöhessen a Cser Ágnes vezette Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetén túl. Ehhez az orvosok 10 százalékának kellene belépni az új szakszervezetbe, ez mintegy 10 ezer főt jelent.

Jó hír, hogy annyi jelentkezés érkezett, hogy lassan haladnak az adminisztrátorok, több ezren jelentkeztek eddig

– tájékoztatott a kamara alelnöke. Álmos Péter kijelentette: amíg nem rendezik a béreket, addig nem lehet rendszerszintű reformokat véghezvinni, nem lehet kivezetni a hálapénzt az egészségügyhöz.

Forrás: MedicalOnline

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!