Aláírta a cégvezetés és a szakszervezetek Dunaferr Zrt. 2020-as bérmegállapodását - közölte az MTI.

 Molnár László, a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke korrektnek és mindkét fél szempontjából előnyösnek minősítette a megállapodást, amely éves szinten, átlagosan 5,8 százalékos bérfejlesztést tartalmaz. A Dunaferr közleménye szerint a béremelés mértéke szerényebb az elmúlt két évben végrehajtott, átlagosan közel 34 százalékos emelésnél, de a munkavállalók megértették, hogy az acélipari válság őket is érinti.

A társaság tavaly még olyan súlyosnak ítélte a helyzetet, hogy úgy volt leépítés lesz. Akkor 350 dolgozót akartak elküldeni, de nem sokkal a később visszavonták a létszámcsökkentést. Ez annak árán valósulhatott meg, hogy a kölcsönzött munkavállalókat bocsátottak el, illetve megváltak a nyugdíj mellett vagy megbízással foglalkoztatott dolgozóktól.

Szerdán  jelentették be, hogy béremelésről tárgyalnak a szakszervezettel. A megállapodást pénteken írták alá. Eszerint május elsejétől 3,4 százalékos béremelést kap alanyi jogon az összes dolgozó, júliustól pedig újabb 6,8 százalékos bérfejlesztés jön (ezt már nem mindenki kapja meg). A béren felüli juttatások is emelkednek júliustól.

A Dunaferr közölte: az acélpiacon érzékelhető pozitív körülmények ellenére nehéz időszak előtt áll az iparág, ezért most minden erejükkel azon dolgoznak, hogy felfuttassák a termelést és kihasználják a javuló piaci lehetőségeket.

A társaságcsoport a beszállítókkal együtt több mint 12 ezer ember megélhetését biztosítja vagy járul ahhoz hozzá Dunaújvárosban és térségében.

Forrás: Index

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!