A Zsolnay Örökségkezelő Nkft.-nél egy nemrég lezárult belső átvilágítás következményeként jelentős feladat- és bérátalakításokat hajtott végre Vincze Balázs ügyvezető. Az intézkedés célja az volt, hogy a fizetések a ténylegesen ellátandó feladatokhoz igazodjanak – írja a pecsma.hu.

Vincze Balázs idén szeptembertől irányítja a Zsolnay Örökségkezelőt. Az egyik első intézkedéseként átvilágítást tartott a társaságnál, amelynek eredményeként több jelentős változást hajtott végre.

– Az átvilágítás azt az eredményt hozta, hogy kevesebb munkatárssal is el lehet látni ugyanazokat a feladatokat, és a korábbi bérstruktúrán is lehet és kell is változtatni – mondta az ügyvezető, aki hozzátette, hogy ezzel a változtatással sikerült ésszerűsíteni a kiadásokat, a cég új ügyvezetése például már szeptemberben is kevesebb bértömeggel biztosította a cég feladatainak ellátását.

Vincze Balázs elmondta azt is, hogy más területeken is csökkentette a fizetéséket a szervezetnél.

– A cég belső átalakítása és a munkafolyamatok hatékonyabbá tétele miatt, illetve azért, mert egyes munkatársak feladata, beosztása és felelősségi köre is változott, indokolt volt a kevesebb bér. Kisebb felelősséggel járó munkáért ugyanis indokolatlan lett volna ugyanazt a bért fizetni, mint korábban.

Az ügyvezető ezért a menedzsment és a korábban vezető beosztásban dolgozó munkatársak bérét 15-20 százalékkal csökkentette. A bérek racionalizálása egyébként még tart, Vincze ugyanis teljesítményarányos fizetésekben gondolkodik, mert mindezen átalakítások célja az volt, hogy a tényleges feladatokhoz igazítsák a béreket és ne a „ titulusokhoz".

A ZSÖK vezére munkába állását követően nyolc kolléga munkaszerződését szüntette meg, ennek ellenére gyarapodni fog a társaságnál dolgozók száma.

– Bár nyolc fővel kevesebb emberre van szükség a ZSÖK-nél, a jövőben a városi cégek átszervezése, illetve a tulajdonos döntésének megfelelően a társaság feladatai jelentősen bővülni fognak. Emiatt az eddigi 127 fős létszám 136 főre emelkedik majd. A társaság feladatai közé kerül majd ugyanis a korában a Pécsi Kreatív Központ által ellátott rendezvényszervezői és marketing-szolgáltatások biztosítása is.

Forrás: pecsma.hu