Az év első kormányifóját maga Orbán Viktor tartotta, el is árult néhány részletet a kormány tervezett intézkedéseiről újságírói kérdésekre válaszolva – írja az Index

 Az egyik érdekes újdonság, hogy a tavaly év végén bejelentett második családvédelmi akcióterv részeként Orbán szeretné, ha a jelenleg még csak a 4 gyerekes anyákra vonatkozó szja-mentességet kiterjesztenék a 3 gyerekes anyákra is. 

A 4 gyerekes nők jövedelemadó-mentességét tavaly, a családvédelmi akcióterv első felvonásával vezették be 6 másik intézkedéssel egyetemben, de azt már egy ideje lehet tudni, hogy itt nem áll meg a kormány. A családpolitikára a saját számításaik szerint 2020-ban már 2228 milliárd forintot fognak költeni, ennek részeként merülhet fel az adómentesség kiterjesztése is. Korábban úgy számoltunk, a 4 gyerekes nőkre vonatkozó kedvezmény nagyságrendileg 90-130 milliárd forintos költségvetési kiesést jelenthet az államkasszának. 

Orbán azért azt is hozzátette, a tervéért még meg kell harcolnia Varga Mihály pénzügyminiszterrel "szakmailag (nem emberileg), mert nem biztos, hogy ezt a forrást elő tudják teremteni." 

Forrás: Index

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ