Bár a hazai internetezők 91%-a gondolja úgy, hogy valamilyen mértékben magának kell gondoskodnia nyugdíjas évei anyagi biztonságáról, mégis csak az ötödük rendelkezik valamilyen nyugdíjcélú megtakarítással - derül ki a Generali biztosító kutatásából, melyet a Portfolio ismertetett.

A 18-75 éves korosztályba tartozó hazai netezők túlnyomó többsége (90%) tudja, hogy már most takarékoskodnia kellene a nyugdíjra, de nyugdíjcélú pénzügyi termékekkel csak a harmaduk rendelkezik. A hazai internetezők közül kettőből egynek van spórolt pénze: azok, akiknek van rá módjuk, átlagosan havi 24 000 Ft-ot tesznek félre.

A megkérdezettek többsége akkor érezné magát idős korában is biztonságban, ha havonta átlagosan 55 000 forintot tudna félretenni, de tízből három ember szerint 10 000 és 30 000 forint közötti összeg is megtenné.

Jelenleg az internetezők 37%-a tud megtakarítani - derül ki a biztosító idei felméréséből. Azon túl, hogy sokaknak nem futja öngondoskodásra, úgy tűnik, nem is tervezik elég tudatosan pénzügyeiket. A rendszeresen megtakarítók 63%-a csak azt teszi el, ami a hónap végén a fizetésből marad - világít rá a kutatás.

Forrás: Portfolio