Petícióban kéri a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) a kancelláriaminisztertől, hogy az ő bérüket is emeljék meg, mint a köztársasági elnökét.

A petíciót a Szabad.aHang oldalon tették közzé, és Gulyás Gergelyt szólítják meg benne. Mint írják, a szociális ágazatban dolgozók átlagosan 160 ezer forintból élnek, vagy sokan csak próbálnak megélni, miközben a társadalom leginkább segítségre szoruló tagjainak segítenek. Ezek szerint Áder János megemelt havi 2,937 millió forintos fizetése annyi lesz, amennyit egy szociális ágazatban dolgozó másfél év alatt kereshet meg.

Nehéz sorsú nyugdíjasokat, beteg gyerekeket, hajléktalanokat ápolnak, rettenetes fizikai és pszichológiai megterhelés mellett. Az alacsony bérek miatt egyre többen hagyták el a szakmát, így azok akik maradtak sokszorosát dolgozzák annak, amit emberileg és fizikailag bírni lehet

- írják, hozzátéve: a szociális ágazatban folyamatosan sztrájkkészültség van, de szerintük a kormány megpróbálja megakadályozni, hogy a dolgozók élni tudjanak ezzel a jogukkal.

Forrás: atv.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!