A postások lettek az egyik legnagyobb áldozatai annak, hogy összeomlott a Takarékbank netbankja. Nem férnek hozzá a fizetésükhöz, így sokan maradtak egy fillér nélkül. Kevesen vettek fel fizetési előleget.

Jelentős létszámban nem férnek hozzá a fizetésükhöz a postások, mert összeomlott a Takarékbank netbankja

- értesült a Napi.hu szakszervezeti forrásból. A probléma azokat a postásokat érinti, akik korábban FHB-s számlára kapták a fizetésüket. A Magyar Postánál mindig az adott hónap 5-én érkezik a fizetés, az állami cégnél most előre értesítették a dolgozókat, hogy ez november 6-ra csúszhat, a fizetés rendben meg is érkezett, de a takarékszövetkezeti összeolvadás és a túlterhelés miatt akadozik a Takarékbank netbankja.

Most próbáltunk levenni ATM-ből és nem engedi...2 éves gyerkőccel hóvégén 1 fillér nélkül

- ez az egyik jellemző kétségbeesett reakció a Postások egyik Facebook csoportjában. A postások sokáig főleg Erste bankos számlával rendelkeztek, majd FHB-s számlát ajánlottak nekik, az FHB pedig tavaly teljes mértékben integrálódott a Takarék Csoportba. Információink szerint a Magyar Posta hetekkel ezelőtt tájékoztatta a dolgozóit arról, hogy fizetési előleget kérhetnek a lehetséges problémák miatt, de kevesen éltek vele.

A takarékszövetkezeti szektor átalakításának legjelentősebb állomásaként 2019. október 31-én tizenegy takarékszövetkezet és két bank egyesült a Takarékbank Zrt-ben. Novembertől a Takarék Csoport egyetlen univerzális kereskedelmi bankja több mint 1,1 millió ügyfelet szolgál ki és az ország legnagyobb fiókhálózatát működteti. A jogi egyesüléssel egy időben a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. informatikai rendszerét egyesítették a Takarékbank Zrt. már működő hálózatával, ezért ötnapos informatikai átállás után, 2019. október 31-et követően november 6-án indultak újra a bank szolgáltatásai, mely az új Takarékbank Zrt. minden fiókját és szolgáltatását érinti.

A banknál és a Postánál is tudták, hogy túlterhelés lesz az újraindulás után, a netbank össze is omlott, illetve erősen akadozik, ennek lettek áldozatai a postások is. A banknál folyamatosan dolgoznak a probléma elhárításán, jó eséllyel november 7-én már hozzájuthatnak pénzükhöz a postás dolgozók is.

Forrás: napi.hu 

A Magyar Posta Zrt. kérésére a cikket a következőkkel pontosítjuk:

A Magyar Posta Zrt. minden munkavállalója ütemezetten, november 5-én a délelőtti órákban megkapta az október havi járandóságát. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a bérkifizetések nem csúsztak november 6-ra, de tény, hogy a bankszüneti nap miatt ahhoz nem tudtak hozzáférni a dolgozók. 

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ