Adómentesen is mehet jövőre a 2020-as foci-Eb-n való szurkolás - hívta fel a figyelmet Fata László juttatási szakértő. A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság helyszínei közt szerepel majd Budapest is. Ehhez kapcsolódóan akár munkáltatói, akár munkavállalói oldalról érdemes figyelembe venni, hogy a személyi jövedelemadóról (szja) szóló törvény adómentes juttatásként említi a sportrendezvényre szóló belépőt – írja a napi.hu.

A törvény szerint évente a minimálbér értékéig adómentes az ingyenesen vagy kedvezményesen juttatott, a sportról szóló törvény hatálya alá tartozó sportrendezvényre szóló belépőjegy, bérlet - mondta Fata László juttatási szakértő.

Mivel a magyar labdarúgó válogatott mérkőzéseire vonatkozik a sportról szóló törvény, ezért az ő Eb-mérkőzéseikre szóló belépő adómentes juttatás lehet még akkor is, ha a mérkőzés nem Magyarországon zajlik.

Azonban olyan külföldön zajló mérkőzésekre, melyen nem vesz részt a magyar válogatott, nem juttatható adómentesen belépő, bérlet. Mivel a törvényi keretrendszer egyértelműen a sportrendezvényre szóló belépőt, bérletet nevezi meg adómentes juttatásként, ezért az ehhez kapcsolódó utazás, szállás költsége sem adható közteher fizetése nélkül - tette hozzá a szakember.

Más a helyzet a budapesti meccsekkel.

A Magyarországon zajló sportrendezvények, így például a labdarúgó Eb mérkőzései, akkor is a magyar sportról szóló törvény hatálya alá tartoznak, ha éppen nem szerepel magyar sportoló, válogatott az eseményen. Így semmi akadálya, hogy az éves értékhatáron belül adómentes juttatásként a munkáltató a 2020-as foci-Eb Budapesten zajló mérkőzés jegyeket adjon a munkavállalóinak.

Forrás: napi.hu

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!