Öt év alatt ötezer új munkahely létesült Nyírbátorban, ahol a város bérlakásépítéssel kedvez a helyi munkáltatóknak és leendő lakosainak – írja a Világgazdaság.

Hetvenegy bérlakás építése kezdődött el a nyírbátori önkormányzat nettó egymilliárd forintos beruházásában, kétharmad részben hitelből. A jövőre elkészülő lakásokra óriási a kereslet, mert a 12,5 ezer lakosú kisvárosban az utóbbi öt évben mintegy ötezer új munkahely létesült, és továbbiakra is van esély, ha helyben is megoldható a dolgozók lakhatása.

Máté Antal, Nyírbátor polgármestere a Világgazdaságnak elmondta, hogy

az országban elsők között vágtak bele munkásszálló építésébe is, a 114 férőhelyes épületet szeptemberben adják át.

A város ipari parkjában működő cégekhez naponta 80 busszal 160 településről utaztatják a dolgozókat, ami jelzi, hogy a folyamatban lévő ingatlanfejlesztésekkel még nem tehetnek pontot a program végére.

A tervek szerint kétévente újabb ütemekben nagyjából 70 bérlakást épül, amelyeket kicsivel a piaci árszint alatt – ami ma körülbelül ezer forint négyzetméterenként – adnak majd bérbe.

A mintegy 265 ezer forintos négyzetméteráron kialakítandó lakásokat egy 9 hektáros, az önkormányzat által közművesített telekre építik, ahol a párhuzamosan kezdődő magánlakás-építési programmal együtt tíz éven belül 600-800 új ingatlan készülhet el.

Forrás: Világgazdaság

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ