Érdekes videóra bukkant a Pénzcentrum: alig egy hete egy új sorozat első részében a Tesco házhozszállítóit kísérték a műsor készítői egy napon keresztül. Mi, nézők bepillanthattunk az életükbe, megtudhattuk, mit is jelent ez a munka, és azt is, mennyit kereshetnek egy hónapban, milyen pótlékok, bónuszok és mennyi cafeteria üti a markukat- írja a Pénzcentrum.

Az online rendelés és házhozszállítás ma már egyik nagy áruházlánc kínálatából sem hiányozhat. Elsőként Tesco 2013-ban, Budapesten indította el házhozszállítási szolgáltatását, mely jelenleg az ország 122 településén több mint 1,5 millió háztartásban érhető el.

Az Állásfoglalók című eddig mindössze egy részes sorozat stábja árukiszállítónak, pontosabban kiszállítási asszisztensnek állt, és végignyomtak egy-egy műszakot a kocsin. Belekóstoltak a munka szépségeibe és nehézségeibe, valamint az is kiderült mennyit lehet keresni egy hónapban ebben a munkakörben: van egy alapbér, amihez jönnek még a pótlékok, például az esti 30 százalékos pótlék, vagy a vasárnapi, valamint 10 százalékos bónuszt is meg lehet szerezni, ha az ember jól dolgozik. Ezen felül jár még a 12 ezer forintos cafeteria. 

Elmondásuk szerint 250 ezer forintot is meg lehet keresni egy hónapban pótlékokkal együtt.

Az egyik kiszállító azt is elárulta, hogy jelentkezett az Auchanhoz hasonló pozícióba, fel is vették, de végül úgy döntött, 10 ezer forintért mégsem éri meg neki váltani. 

Új szereplő a piacon

Május 6-án elindult a Spar webshopja is, mely nagy élelmiszerláncok közül ötödikként lépett erre a piacra. 

Feltehetően egyre többen próbálják ki az amúgy 499-899 forintos szolgáltatás, így egyre több kiszállítóra lesz szükségük, ami némileg átrendezheti a munkaerő vándorlásának irányát. Talán 10 ezer forintért nem mozdulnak a sofőrök, de ennek a többszöröséért már biztosan jobban meggondolják.

Forrás: Pénzcentrum