Írtuk, hogy az Audi nettó 65 ezer forinttal rövidíteni meg a prémiumnál a dolgozóit. Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) információi szerint önkényesen átírta a gyár a prémiumszámítás szabályait, és ahelyett, hogy a megemelt januári bruttó bérből számolna, a tavaly decemberivel számol – írja a 24.hu.

A szakszervezet szerint egyértelmű a prémium kifizetésének szabályrendszere, amely tartalmazza azt is, hogy a januári alapbérrel kell számolni. Igazuk bizonyítására most közzétették azokat a 2015-ös dokumentumokat, amelyekben világosan rögzítették a gyárral egyetértésben a prémiumfizetés szabályait.

A szabályrendszer a munkáltató és a szakszervezet közötti kollektív erejű megállapodáson nyugszik. Így az is egyértelmű a szakszervezet szerint, hogy változtatni is csak a két fél együttes hozzájárulásával lehet.

A szakszervezet pedig nem járult hozzá a prémiumkifizetés szabályának megváltoztatásához,

szögezte le korábbi megkeresésünkre az AHFSZ elnökhelyettese, Csalogány György.

Azt is mondta, hogy amennyiben a megindított kollektív munkaügyi vita során sem sikerül a munkáltatót jobb belátásra téríteni, úgy bizalmi értekezletet hívnak össze, és megfontolják további lehetőségeiket. Akár az újabb munkabeszüntetés is szóba jöhet, hogy elérjék a korábbi rend visszaállítását.

Forrás: 24.hu