Mindkét fél számára elfogadható megoldás született a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) valamint a Chinoin Zrt. és a Sanofi-Aventis Zrt. vezetősége között. A megállapodás értelmében három bérsávban történik alapbérfejlesztés - olvasható a cég közleményében – írja a portfolio.hu.

 Az alsó bérsávban 21 000 Ft, a középsőben 18 500 Ft, a felső bérsávban 9 000 Ft alapbéremelést hajt végre a cég visszamenőleg 2019. március 1-től.

Az alsó, 400 000 Ft bruttó alapbér alatti sávban az emelést minden munkavállaló egységesen megkapja, a másik két bérsávban részleges vagy teljes differenciálás történik. Bruttó 1 millió forintos alapbér fölött ezen megállapodás keretében nem történik bérfejlesztés. A bérfejlesztés érvényes a Chinoin Zrt, a Sanofi-Aventis Zrt. munkavállalóira, valamint a kölcsönzött munkavállalókra egyaránt.

A jelen megállapodással a VDSZ a kezdeményezett konzultációs folyamatot eredményesnek és a kollektív munkaügyi vitát lezártnak tekinti.

A gyárban kedden tartottak figyelmeztető sztrájkot a béremelés érdekében, a jelek szerint hatott a nyomásgyakorlás a cégre. 

 Forrás: Portfolio