Tizenhárom százalékos béremelést is sikerült kiharcolnia a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek (MASZSZ) Somogy megyében. Egyes cégeknél három év alatt 37 százalékot sikerült emelni a béreken, de van olyan is, ahol négy év alatt 50 százalékkal nőttek a bérek – írja a sonline.hu.

Ott voltak eredményesek a bértárgyalások, ahol jól működő, erős szakszervezetek működnek. Ezeken a helyeken régóta nem hallani minimálbérről.

– Szépen teljesítettünk – sommázta az eredményeket Svajda József, a MASZSZ megyei elnöke. –

Nyolctól-tizenhárom százalékig sikerült javítani az alapbéreket.

Különleges helyzetet teremtett idén a kormány döntése a munkáltatók által befizetett szociális hozzájárulás csökkentéséről. Lényegében júliustól két százalékkal, 19,5-ről 17,5 százalékra csökken a hozzájárulás mértéke. – Volt olyan munkaadó, aki nem is tudott erről – mondta a szakszervezeti vezető. – A legtöbb helyen azonban odaadják a munkavállalónak, tehát a bértárgyalások már két százalékról indultak.

Sőt olyan cég is van Somogyban, ahol a munkaviszonyban álló nyugdíjasoknak is megadják a két százalékos emelést. – Ez nagyvonalú dolog – jegyezte meg Svajda József. – Örülünk, hogy sokan folytatják a munkát nyugdíjba vonulás után is.

Nincs elegendő szakember, ez a legtöbb területre jellemző. Ám ezáltal jobb a szakszervezet alku pozíciója.

A munkáltatók ugyanis versengenek a dolgozókért. Leginkább a harmincöt éves vagy annál fiatalabb munkavállalókra jellemző, hogy keresik a jobb lehetőségeket. Adott esetben figyelik más üzemek ajánlatait és ott folytatják tovább, ahol magasabb a fizetés.

A béren kívüli juttatások kérdésében nem léptek előre a szakszervezetek.

– Nem tudtunk mit kezdeni a kafetériával – jelentette ki a MASZ megyei elnöke. – Ma hazánkban minden tíz munkavállalóból négy kap kafetériát. A kollektív szerződésekben szerepelnek a béren kívüli juttatások, csakhogy dupla adóztatása van egyes elemeknek.

A munkaadók nem tudják vagy nem akarják vállalni, hogy nettó kafetériát adjanak. Somogyban alig van olyan hely, ahol mindent kifizetnek. Egyedül a Széchenyi Pihenő (SZÉP) Kártya maradt meg néhány munkáltatónál.

Nem álom ma már a 400 ezer forintos nettó fizetés, tudtuk meg Svajda Józseftől. Igaz egy kezünkön meg tudjuk számolni, mennyi munkáltató hajlandó ennyit fizetni munkatársainak. – Ha minden prémiumot és műszakpótlékot összeadunk előfordulhat – mondta a szakszervezeti vezető. – Ehhez azonban keményen kell dolgozni. Túlórával és pótlékokkal lehet ennyit keresni.

A túlóráról szólva Svajda József azt mondta: a megyében a szakszervezetekkel kapcsolatban lévő cégek nem éltek a kormány adta 400 órás túlóra kerettel. Ahol kollektív szerződések vannak, ott megmaradt a korábbi 300 órás lehetőség.

Svajda József szerint,

a törvényi változásra nem volt szükség, csak felkorbácsolta a kedélyeket. A munkáltatók pedig tisztában vannak azzal, hogy egy ponton túl már nem terhelhetőek a munkavállalók, hiszen az csak kimerültséggel járna. Ennek következményei pedig a munkahelyi balesetek, amelyek senkinek sem jók.

Forrás: sonline.hu