Az orvosok fizetéséről beszélt Kásler Miklós az InfoRádióban: az emberi erőforrások minisztere azt mondta, nem csak a fizetési kondíciókon, hanem az egészségügyben dolgozók szociális körülményein is javítani szeretnének. Kásler szerint a jelenleginél jóval magasabb fizetések kellenének ahhoz, hogy meg lehessen szüntetni a paraszolvenciát, de úgy fogalmazott, hogy ez „reális cél”.

Ha a realitásokhoz próbálunk közelebb kerülni, másfél-kétmillió forintos havi fizetés mindenféleképpen azt a biztonságot jelenti, amiből egy orvos méltó módon fent tudja tartani magát és a családját

– vélekedett Kásler, aki szerint a fizetések emelése mellett például a lakhatási viszonyokon is javítani kíván az állam.

Kásler azt mondta, az ő társadalomfelfogása szerint mindenki egyformán fontos, mindenkinek „a maga helyén kell megtennie mindent”. Úgy gondolja,

mindenkinek a saját igényeihez megfelelő életet célszerű biztosítani, nagyon sokan ezt el is érték, az egyéni igények különbözőek.

Arra a felvetésre, hogy az orvosok fontosabbak-e például a következő generációt tanító tanároknál, Kásler Miklós úgy reagált: nagyon nehéz a két hivatást összehasonlítani.

Forrás: HVG