Egy szakszervezet azt kéri a Tescótól, hogy ne alkalmazza a 400 órás túlórakeretet. A boltlánc tanulmányozza a javaslatatot, egyúttal közölte, hogy a jelenlegi 250 órás keretet sem használja ki minden dolgozójánál.

 Elképzelhető, hogy a 16 ezer munkavállalójánál a következő két évben nem alkalmazza a túlóratörvény által megengedett 400 órás munkaidőkeretet. A továbbiakban is az eddigi 250 órás túlórakeret szerint osztja be a cég a dolgozókat

- írja a szerdai Magyar Idők nyomán a napi.hu.

Az erről szóló javaslatot a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) már hétfőn átadta a Tesco jogi képviselőjének. A boltlánc sajtóosztálya a lapnak adott válaszában jelezte, tanulmányozzák a szakszervezeti indítványt. A Tesco a túlórázásról általánosságban közölte: bár a cég - kollektív szerződés híján - a törvény szerinti 250 órás túlórakeretet nem használja ki, akadnak olyan térségek és pozíciók, amelyekben az egyes dolgozók a munkaerőpiaci helyzet miatt elérik a 250 túlórát.

A Tesco egyébként havi munkaidő-elszámolás alapján havonta kifizeti a túlórázásért járó pénzt, a cég eddig sem éltek a jogszabály által korábban megengedett egyéves elszámolási lehetőséggel.

Forrás: Napi.hu


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ