A lakosság egészéhez viszonyítva Magyarországon a 6. legtöbb a rabok aránya az EU-ban - derült ki az Európa Tanács statisztikáiból. A hazai intézményrendszer ráadásul túlzsúfolt, így nem meglepő, hogy egymást érik a különböző börtönőri álláshirdetések, melyek közül akad, amelyik több mint 200 ezer forintos fizetést ígér – írja a Pénzcentrum.

A lakosság egészéhez mérve Litvániában, Lettországban és Észtországban van a legtöbb ember börtönben - derült ki az Európa Tanács 2014-es adataiból. 100 000 lakosra Magyarországon egyébként 185 rab jutott, ezzel hazánk a 6. helyet foglalta el az EU-s Top 10-ben.

Közvetlen szomszédjaink közül Szlovákia és Románia került még be az EU-s Top 10-be, előbbi előttünk, utóbbi mögöttünk végzett a listán.

Nagy a zsúfoltság, kevés az őr

Ahogy az a statisztikákból is kiderül,

Magyarországon rendkívül sok rabot kell felszívnia a büntetés-végrehajtási intézményeknek, és ha mindez még nem volna elég, ekkora mennyiségű fogolyszámhoz kellő őrizetet is biztosítani kell(ene). 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy bár a falakon belüli körletrészek kialakításával jelentősen csökkent a telítettség a hazai börtönökben, ezzel együtt még mindig 123 százalékos az intézmények kihasználtsága. Nem is csoda hát, hogy szinte hétről-hétre belefutunk olyan hirdetésekben, melyben valamelyik börtön őröket toboroz.

Legutóbb például novemberben írtunk arról, hogy

bruttó 230 ezres kezdőfizetésért keresnek körlet és biztonsági felügyelőt a Márianosztrai Fegyház és Börtönbe.

Ahol a főbb feladatok közé tartozik a fogvatartottak őrzése, felügyelete, ellenőrzése, kísérése, munkáltatásának biztosítása.

Ugyanebbe a börtönbe akkor kerestek egyébként börtönorvost, osztályvezetői szakorvosi beosztásba is.

Mindezért cserébe 541 ezer forintos havi bért, cafetériát, utazási költségtérítést, szükség szerint szolgálati lakást kínálnak. A munkarend hivatali nyolcórás

Forrás: Pénzcentrum


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ