Elképzelhető, hogy rövidesen módosulnak a cafeteria-szabályok - közölte az InfoRádióban a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Kordás László a kormánnyal és a munkáltatókkal folytatott bértárgyalásról elmondta: nem kizárt, hogy a bértárgyalások idején a munkavállalók számára kedvező forgatókönyv szerint változzon a szabályozás.

A bértárgyalásokon a 2018-as gazdasági folyamatok értékelése volt napirenden, valamint áttekintették a többéves bérmegállapodás hatásait az idei évre. Azt állapították meg, hogy hasznos volt a megállapodás

– mondta az InfoRádiónak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

Kordás László kifejtette: pozitív, hogy csökkent a bérkülönbség annak köszönhetően, hogy ilyen magas minimálbér és garantált bérminimum emelés történt. Szintén pozitívum, hogy ez kiszámíthatóságot adott. Jó lenne a következő évekre is többéves megállapodást kötni – tette hozzá.

A tárgyalásokon a járulékcsökkentés igénye a munkáltatói oldal részéről hangzott el, míg a munkavállalók azt szeretnék, hogy

tisztán lehessen látni a cafeteria szabályok ügyében, mielőtt a bértárgyalások elkezdődnének.

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

Sok a várakozás, hogy az elfogadott adószabályok módosulhatnak, és kedvezőbb feltételek is kialakulhatnak – közölte

Az államtitkár azzal biztatta a szakszervezeteket, hogy a hajó még nem ment el, lehet változás a cafeteriában

– emelte ki. Mint ismert, a nyáron elfogadott adócsomag szerint jövő évtől a munkáltató által adott juttatások közül csak a SZÉP-kártya három alszámlájára utalt támogatás minősül kedvezményes közteher-fizetés mellett adható béren kívüli juttatásnak, miközben több támogatás adómentessége megszűnne.

Kordás László hangsúlyozta: szeretnék felgyorsítani a folyamatot, ezért még november előtt, várhatóan két hét múlva ismét konzultálhatnak a felek.

Forrás: Infostart

 

 


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ