Másfél hónapjuk maradt a Szép-kártya-tulajdonosoknak, hogy elköltsék a számlájukon lévő összegeket, amelyet még 2016-ban írtak jóvá a munkáltatók, ennek elmulasztása esetén ez a pénz elveszik – hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című adásában.

A K&H Széchenyi-pihenőkártyákon még 460 millió forint van, zömében a szállás zsebben, míg az MKB által kibocsátott kártyákon 600 millió forint vár felhasználásra – mondta a Kossuth Rádió 180 perc adásában Lehoczky László, az MKB cafeteria tanácsadója. Összesen 43 ezer embert érint, átlagosan 14 ezer forint az el nem költött pénz összege.

A munkavállalók május végéig költhetik el a Széchenyi-pihenőkártyákon lévő összegeket, ezután viszont a pénz elveszik, a bank visszaküldi a munkaadók számára. A tavalyi számok alapján átlagban öt-hatezer forint maradt a kártyákon, a legtöbbször pár száz forint, de volt arra példa, hogy egy hétvégi üdülés is kijött volna az összegből – mondta Lehoczky László.

Mind a három alszámláról (szállás, vendéglátás, szabadidő) lehet strandbelépőt fizetni – mondta Fata László cafeteria-szakértő. De lehet a Szép-kártyákról részösszegeket is fizetni, és a többit készpénzzel vagy bankkártyával.

A nagyobb összeg elköltését meg kell tervezni, de az idei év ebből a szempontból szerencsés, mert május végéig még két hosszú hétvége lesz, de a nyaralás is kifizethető előre.

Tavaly az átutalt összeg, 1-1,5 százalékát nem költötték el kártyatulajdonosok, így több százmillió forintot kaptak vissza a munkáltatók, akiknek ezt egyéb bevételként kell elkönyvelniük.

Ha ezt a cég újra kiosztaná, akkor a szabályok szerint ismét adóznia kellene. A szakértő azt javasolja, hogy az így megmaradt pénzt fordítsák csapatépítő tréningekre vagy munkahelyszépítésre.

A Szép-kártya-tulajdonosok bankjuk internetes felületén ellenőrizhetik egyenlegüket vagy telefonon kérhetnek tájékoztatást –  hangzott el az adásban.


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ