A jövő évi büdzsében kiemelten fontos célként szerepelnek többek között a béremelési programok, főként a közszolgálatban dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülése – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Bodó Sándor szerint a jövő évi költségvetés minden elindított életpálya-program, illetve meghozott bérintézkedés végrehajtására fedezetet nyújt.

Ezek közül kiemelte, hogy a rend- és honvédelmi ágazatban jövőre 5 százalékos béremelés lesz. A felsőoktatási modellváltásban részt vevő intézményeknél a béremelés mértéke 15 százalékos lesz, míg az egészségügyben idén indult, az orvosok több évig tartó, átfogó béremelési programja is folytatódik – sorolta az államtitkár, hozzátéve, hogy az egészségügyi szakdolgozók “tervszerű keresetemelése” is biztosított a jövő évi költségvetésben.

A kormány emellett lehetőséget biztosít arra, hogy amennyiben további ágazatokban foglalkoztatotti csoportokban előre nem tervezett bérintézkedésekről születik döntés, akkor annak fedezete megteremthető legyen a jövő évi költségvetésben

– fogalmazott Bodó Sándor.

Forrás: MTI

 

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!