Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint tévesek a saját köznevelési statisztikai gyorstájékoztatójukban szereplő adatok, melyeket egy cikkünkben is felhasználtunk – írja a Népszava.

Téves információ jelent meg a Népszavában – reagált cikkünkre az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), amelyben (az Emmi köznevelési statisztikai gyorstájékoztatóira hivatkozva) arról írtunk: a tavalyi évhez képest csökkent a köznevelésben foglalkoztatott gyógypedagógusok, logopédusok, konduktorok száma.

A minisztérium szerint „a Népszava szerzője két különböző statisztikai kategóriához tartozó adatot hasonlított össze – tévesen. A 2018/2019-es tanévben a köznevelésben foglalkoztatott gyógypedagógusok/konduktorok száma 10.058 fő volt, amelyből ténylegesen gyógypedagógus/konduktor munkakörben 9.582-en  tevékenykedtek. A 2019/2020-as tanévben a köznevelésben foglalkoztatott gyógypedagógusok/konduktorok száma 10.178 fő, amelyből ténylegesen gyógypedagógus/konduktor munkakörben 9.728-an tevékenykednek” – írták a közleményben.

És most idézzük, ami az Emmi tavalyi és idei, a kormany.hu-n elérhető gyorstájékoztatójában szerepel:

Köznevelési statisztikai gyorstájékoztató 2018/2019: „A köznevelésben foglalkoztatott gyógypedagógusok (beleértve a logopédust is) és konduktorok száma jelenleg 10 058 fő”. Köznevelési statisztikai gyorstájékoztató 2019/2020: „A köznevelésben foglalkoztatott gyógypedagógusok (beleértve a logopédust is) és konduktorok száma jelenleg 9731 fő”. Lapunk szerzője ezt a két adatot hasonlította össze. A két adat alapján pedig továbbra is úgy tűnik, hogy a köznevelésben foglalkoztatott speciális szakemberek száma csökkent. 

Forrás: Népszava

Ha tetszett a cikk, LIKE-old Facebook oldalunkon!