Letették a munkát az aszódi Richard Fritz Kft. dolgozói hétfőn 21 órától, miután még mindig nem tudtak megállapodni a munkáltatóval a 2017-es béremelésekről - írta közleményében a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ).

„Mivel a bértárgyalások előtt, január 13-án a cég álságos indokkal bocsátotta el Juhászné Kovács Edit szakszervezeti vezetőt, a dolgozók január 24-én figyelmeztető demonstrációt tartottak a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének szervezésében” - írta közleményében a VDSZ.

A szakszervezet szerint noha az elbocsátást nemzetközi felháborodás kísérte, és a nemzetközi szövetségek szolidaritásuk jeléül levélben értesítették a Richard Fritz Kft. török anyavállalatának, a Sisecamnak a vezetőségét, az elbocsátott szakszervezeti vezető munkaviszonya azóta sem rendeződött.

A VDSZ arról tájékoztatta a HR Portalt, hogy a cég mindössze 3 százalékos béremelést adna a dolgozóknak, amit az Autóipari Munkavállalók Aszódi Szakszervezete (AMASZ) méltánytalannak tart, és magasabb fejlesztést szeretne kiharcolni. Miután a tárgyalások kudarcba fulladtak, hétfőn két műszak dolgozói hirdettek kétórás sztrájkot - írta a VDSZ.

A szakszervezet és a munkáltató szerdán folytatja az egyeztetést a béremelés érdekében.