Sztrájkba léphetnek a villamosenergia-ipari dolgozók, ha szakszervezeteik nem tudnak megállapodni a munkáltatói oldallal az általuk javasolt 4 százalékos béremelésről.

 

A munkáltatók korábban 2,5 helyett 3 százalékos átlagos béremelést ajánlottak az ágazatnak, de a szakszervezetek nem fogadnak el 4 százalék alatti emelést. Szilágyi József, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke közölte: ha a bíróság megállapítja a még elégséges szolgáltatás mértékét, akár már május elején sztrájkba léphetnek.

„A sztrájk négylépcsős lenne, az első két lépcsőben csak visszaterhelésekről van szó. […] Ebben az esetben tulajdonképpen a fogyasztók még nem érzékelnének a sztrájkból semmit, hiszen az erőművek termelésének a visszafogásáról van szó, itt adott esetben a fogyasztók igényeit a rendszeriránytó akár importból, akár más tartalékból biztosítani tudja. A harmadik-negyedik lépcsőben lenne arról szó, hogy amellett, hogy a visszatermelések megtörténnek, a díszkivilágítás kikapcsolására is sor kerülne” – közölte az EVDSZ elnöke a HírTV műsorában.

Forrás: HírTV