A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete és a kormány tárgyalna a vasárnapi pihenőnap eltörlésének jogi szabályozásáról.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete tárgyalna a kormánnyal a vasárnapi pihenőnap eltörlésének jogi szabályozásáról - mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában a szervezet elnöke.

Felröppentek olyan hírek, hogy már most vasárnap is terveznek a kereskedelmi dolgozók sztrájkot, demonstrációt, mert jelezni szeretnék, nem örülnek annak, hogy hétvégén dolgozniuk kell.

Bubenkó Csaba a tervezett sztrájkról szóló hírekre úgy reagált: szerinte nem érdemes rögtön a munkabeszüntetést választani, de a kereskedelemben dolgozók többsége nem akar vasárnap dolgozni.

A vasárnapi boltzár bevezetésekor több szakszervezet azért kampányolt, azért kongatott vészharangokat, hogy munkahelyek szűnhetnek meg, áruházakat zárhatnak be, de ezt nem a KDFSZ mondta - hangsúlyozta Bubenkó. Ezek az aggodalmak nem bizonyultak valósnak, sőt, az ágazatban hiány van.

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ