A résztvevőket arra biztatják, hogy aznap öltözzenek feketébe, illetve tűzzék ki az összefogás fekete-fehér szalagját, fejezzék ki ezzel, hogy együtt éreznek Sándor Máriával, illetve az „egészségügy áldozataival és mellőzöttjeivel” – írja a HVG.

 

Országos fekete ruhás szolidaritási napot hirdettek április 15-re az egészségügyi dolgozóknak a Facebookon. Aznap lesz a pedagógusok kétórás engedetlenségi akciója is.

A résztvevőket arra biztatják, hogy aznap öltözzenek feketébe, illetve tűzzék ki az összefogás fekete-fehér szalagját, fejezzék ki ezzel, hogy együtt éreznek Sándor Máriával, illetve az „egészségügy áldozataival és mellőzöttjeivel”.

A szervezők a tanárok mozgalma felé is kifejezték támogatásukat.

Sándor Mária, a fekete ruhás akciót elindító nővér a hétvégén jelentette be, hogy felhagy a mozgalmárkodással. Blogján azt írta, ”feladja”, nem küzd tovább az egészségügyi dolgozók érdekvédelméért. „Nem tartozom azok közé, akik nem tudnak visszalépni és nem tudják elismerni – megbuktam. Szégyellem, hogy egy olyan országban kell élnem, ahol az ország vezetése mindent fontosabbnak tart, mint magát az embert! Ezt a csatát bebuktam” – fogalmazott.

Forrás: HVG