A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke nem lát sok esélyt az április 20-ra hirdetett egész napos sztrájk elkerülésére. Galló Istvánné a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában azt mondta, szerinte egyedül a kormányon múlik, hogy sikerül-e 7 napon belül megállapodni a kérdéses 4 pontban, erre azonban nem lát sok esélyt, mert ha a kormány valóban meg akart volna egyezni a sztrájkbizottsággal, akkor azt már korábban megtette volna.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által meghirdetett április 15-i kétórás figyelmeztető sztrájk kapcsán azt mondta, nem tartja szerencsésnek az időpontot, ezért is nem hangolták össze a két akciót.

A PSZ vezetője szerint jövő péntekig nem lehet megszervezni egy országos sztrájkot, ráadásul a dátum is bajos, hiszen egybe esik az első osztályosok beiratkozási időszakával. Emellett úgy véli, egy pénteki akció nem lenne kellően hatásos.

Galló Istvánné közölte, tervezett pedagógustüntetések összehangolásáról ma egyeztetnek a szakszervezetek és a kormány elleni többször is demonstráló civil mozgalmak. A Pedagógusok Szakszervezete délután 5-re várja a sztrájkbizottság munkájában is résztvevő érdekképviseleteket, továbbá meghívták a Civil Közoktatási Platform képviselőit. A szakszervezeti vezető szükség van egyeztetésre, hogy a későbbi akciók, ne gyengítsék, hanem erősítsék egymást.

Galló Istvánné elismerte, hogy létezik egy versengés a kormány ellen, tüntető oktatási szervezetek között. Mint fogalmazott, erős oldalvágás volt, amikor a civil szónok azt mondta a tüntetésen, hogy az erő mögöttük van. Az idei első nagy demonstrációt a Pedagógusok Szakszervezete hirdette meg – emlékeztetett a szakszervezet vezetője.

Forrás: Klubrádió