Az Audi sztrájkbizottságának tárgyaló csoportja péntek délelőttre összehívta a teljes sztrájkbizottságot, hogy értékeljék a kialakult helyzetet – közölte honlapján az Audi Hungaria Független Szakszervezete.

A tárgyalócsoport csütörtökön találkozott a német világcég győri leányvállalatának ügyvezetőjével, Peter Kösslerrel. Az egyeztetés részleteiről nem közöltek részleteket, csak annyit, hogy a szakszervezet minden napszakban hajlandó folytatni a kollektív munkaügyi vita feloldását célzó tárgyalásokat.

A cég új, a szakszervezet által kedden megismert ajánlatát megfelelő tárgyalási alapnak tartják, de annak néhány tartalmi részletével nem értenek egyet. A pénteki sztrájkbizottsági ülésen a munkatársak visszajelzései alapján döntik el, hogy milyen további lépések szükségesek a megegyezéshez.

A szakszervezet – mint korábban beszámoltunk róla – utolsó nyilvános követelése 20 ezer forintos, visszamenőleges béremelés, a cafetériát félmillióra növelnék a mostani 475 ezerről, s egyszeri, százezer forintos juttatást kérnek a dolgozóknak.

Az álláspontok nem állnak túl messze egymástól, úgy tudjuk, a vita azon van: januártól visszamenőleg vagy csak áprilistól emeljék-e a fizetéseket. A szakszervezet azzal sem ért egyet, hogy a béreket differenciáltan állapítsák meg.

Forrás: Népszabadság

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ