Összeállt a sztrájkbizottság a Tesco áruházláncnál, erről tegnap kapott értesítést a vállalat. A sikertelennek bizonyuló bértárgyalások miatt meghirdethetik a munkabeszüntetést a munkavállalók körében – értesült a Magyar Idők.

Megalakult a Tesco alkalmazottaiból, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) képviselőiből és egy szakjogászból álló sztrájkbizottság, mely a vállalattal jelenleg is zajló bértárgyalások sikertelensége miatt készen áll arra, hogy meghirdesse a szervezett munkabeszüntetést a munkavállalók körében – értesült a Magyar Idők.

A sztrájkra első körben a Tesco áruházlánc online üzletágában kerülhet sor az elkövetkező időszakban: a tavaly 20-30 százalékos forgalombővülést elérő házhoz szállítós szolgáltatás dolgozói számára elviselhetetlenné váltak a munkakörülmények, miközben a bérek mélyen alatta maradtak az elvárhatónak a folyamatosan növekvő forgalom miatti többletmunkához képest.

– Sajnálatos, hogy eddigi egyeztetéseink során a cég teljes egészében elutasította a béremelésre vonatkozó követeléseinket, ám a munkavállalók elszántak, ezért hajlandók megtenni a következő lépést – mondta a Magyar Időknek a KDFSZ elnöke. Bubenkó Csaba vázolta: azt követelik, hogy április elsejétől 20 százalékos emelést kapjon az online üzletágban foglalkoztatott valamennyi dolgozó, majd szeptember elsejétől további 15 százalékos bérfejlesztést várnak.

Ez a munkáltató szerint vállalhatatlan követelést jelent, holott további, az alapvető munkavégzést megnehezítő körülmények miatt is sürgős megoldást várnak az érintettek. Megtudtuk, az interneten megrendelt árucikkekből álló csomagokat az üzletek kínálatából a vásárlók által leadott lista alapján az áruházi dolgozók állítják össze, akik naponta átlagosan 15 kilométert gyalogolnak az eladótérben. Az érintettek azt jelezték, hogy a vállalat megfelelő munkaruhát, illetve munkavédelmi cipőt sem biztosít számukra.

– Egy 5-6 ezer forintos cipő beszerzése például egy négy órában bejelentett, átlagosan nettó 40 ezer forintot kereső alkalmazott esetén jelentős probléma. Végső elkeseredésükben úgy gondolják a dolgozók, nincs mit veszíteniük, ha törvényes keretek között lebonyolított sztrájkkal próbálják elérni a méltányosabb elbánást, a versenyképes fizetést – fogalmazott az elnök. Mint mondta, a hagyományos áruházi kiszolgálásban részt vevő alkalmazottak esetén továbbra is a 15 százalékos béremelést szeretnék elérni egységesen, ám mivel ennek kapcsán sem nyilatkozott eddig a munkáltató, a sztrájk kiterjedhet az egyes üzletekre is.

– Arra kérjük a Tesco üzletek alkalmazottait az ország egész területéről, hogy továbbra is jelezzék felénk csatlakozási szándékukat a tiltakozáshoz, számuk napról napra nő – hangsúlyozta Bubenkó Csaba. Ismertette, béremelési követelésük mintegy ötmilliárd forintos kiadást jelentene a vállalatnak, amely összeg nagyjából megfelel a kötelező vasárnapi pihenőnap bevezetésével felszabadult hétvégi pótlékok éves mértékének. Ezenkívül a tavaly 5,6 százalékos kiskereskedelmi bővülés, illetve a külföldi kintlévőségekből 2014-ben származott 13 milliárd forintos hozam is forrásként szolgálhat a bérfejlesztésre.

A Tesco Globál Áruházak Zrt. megkeresésünkre nem árult el részleteket arról, jelenleg hogyan alakulnak a bértárgyalások, azok eredményét az egyeztetések után osztják meg.

Jól járt a cég

A 2015-ös év tapasztalatai alapján a zárva tartás alapvetően megváltoztatta a vásárlói szokásokat. Csökkent a beszerzésekre fordítható idő, de egy-egy vásárlás alkalmával jóval többet is költenek a fogyasztók, mint azelőtt – értékelte a kötelező pihenőnap bevezetésének tapasztalatait a Tesco sajtóosztálya. A nagyobb átlagköltést az is segítette, hogy a kiskereskedelem meghatározó mértékben nőtt tavaly, csakúgy mint a fogyasztói bizalmi index és a GDP. – A vásárlók optimistábbak, ami a fogyasztásban is meglátszik – szögezte le az áruházlánc. A Tesco-csoport április 13-án hozza nyilvánosságra az előző üzleti évre vonatkozó jelentését. Úgy tudjuk, ebben pozitív magyarországi eredményekről ad majd számot a vállalat.

Forrás: Magyar Idők