Még nem lehet megmondani, hogy milyen következményei lesznek annak, ha valaki részt vesz a március 30-ai polgári engedetlenségen, de az biztos, hogy Magyarországon ma egy tanárnak sem kell félni, különösen a kormányzattól nem, hiszen minden problémás kérdéssel foglalkoznak – ezt Palkovics László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az oktatási államtitkár szerint maximum annyi bántódásuk esik, hogy az adott órát pótolniuk kell, mert a gyerekek érdeke mindennél fontosabb. A pedagógusok követelésével kapcsolatban, miszerint Orbán Viktor és Áder János kérjen bocsánatot, a politikus azt mondta: a miniszterelnök és a köztársasági elnök is lezárta a pedagógusokkal kapcsolatos témát, a kormányzat meghallgatja a pedagógusok problémáit, és megpróbál megoldást találni.

Az oktatási államtitkár szerint az elvégzett munka után nem hinné, hogy ok lenne a bocsánatkérésre, az a lényeg, hogy megoldást találjanak a még nyitott kérdésekre. A politikus elmondta: az oktatásra összességében nagyjából a GDP 6 százalékát költjük, tehát ez a követelési pont már teljesítve is van.

Hozzátette: el kell mondani, hogy miről van szó, és a kormányzat biztosítja az oktatásra fordítandó forrásokat. Mindenhová elmegyek, ahová hívnak, a Hermann Ottó Gimnáziumba is elmentem, de az alternatív kerekasztal ülésére még nem hívtak meg, és azzal sem segítettek, hogy azt mondták az államtitkár nem kompetens – fogalmazott.

Palkovics László kijelentette: a Teleki Blanka Gimnáziumba is el fog menni, a szakmáról bármikor szívesen beszélget Pukli Istvánnal, csak időpontot kell egyeztetni. A Klik-kel kapcsolatban azt mondta: egy olyan szervezetet kell létrehozni, ami alapvetően nem hatóságként működik, hanem egy támogató jellegű szervezet lesz.

Az oktatási államtitkár hangsúlyozta: az oktatási kerekasztalnál nem a kormányzat cimborái vannak, hanem az érdekeltek, ehhez bárki csatlakozhat. Németh Szilárd kijelentéseivel kapcsolatban azt mondta: az egy politikai megnyilatkozás volt, de nem mondott olyat, ami miatt elnézést kellene kérni.

Forrás: atv.hu