A március 15-i tüntetést a Tanítanék Mozgalom szervezi. A program szerint 15 órától vonulnak a Hősök teréről az Andrássy úton át a Kossuth térre. A megmozduláshoz a program szerint már 25 civil mozgalom és szakszervezet csatlakozott, de további szervezetek jelentkezését várják – írja a hirhatar.hu.

Amint a februári tüntetés alkalmával, úgy most sem csak a közoktatás lesz a téma, ahogy a szervezők írják: „Szolidaritást vállalunk a közalkalmazottakkal, köztük az egészségügyi, a kulturális és a szociális szféra dolgozóival! A bizonytalanságban tartott köztisztviselőkkel! A közlekedési dolgozókkal! Felerősítjük azoknak a hangját, akiknek problémafelvetéseit, javaslatait nem akarja meghallani a hatalom.”

A megmozdulására eddig több mint 4 ezren jelentkeztek, 3,5 ezren érdeklődnek. A szám természetesen csak irányadó, a február 13-án megtartott Kossuth téri tüntetésre jóval többen mentek el az esős időben, mint amire számítani lehetett.

Az eduline.hu információi szerint a Független Diákparlament is csatlakozik a március 15-i budapesti tüntetéshez, külön szervezéssel gyűjtik a támogató diákokat.

„Diákok, most vagy soha!” - szól a Független Diákparlament felhívása, mellyel a Facebook-on gyűjtik a támogató diákokat, akik csatlakoznának a tanárokat mellett kiálló, a közoktatásért felszólaló civilek március 15-i tiltakozásához a Hősök terén.

A diákok célja, hogy őket is meghallgassa a kormányzat, az első Köznevelési kerekasztalra nem kaptak meghívást, azonban az érdemi vita a pedagógus szakszervezetek bojkottja miatt elmaradt, azóta az FD sem jelezte, hogy részt szeretne venni a következő kerekasztalon. A kormány csak a kormány által létrehozott Nemzeti Ifjúsági Tanácsot hívta meg, mely szervezet inkább egyetemi hallgatókat, mintsem közoktatásban tanuló diákokat tömörít.

Forrás: hirhatar.hu