Fehér virággal demonstrálnak pénteken a Teleki Blanka Gimnázium előtt, miután a Klik felszólította az intézmény igazgatóját, hogy adjon ki adatokat a Miskolcon tüntető tanárokról – írja a HVG.

Pénteken fehér virágos demonstrációra készülnek azok, akik szolidaritást vállalnak Pukli Istvánnal, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatójával.

Mint arról beszámoltunk, Puklit levélben szólította fel a Klebelsberg Intézményfenntartó központ tankerületi vezetője, hogy számoljon be: milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárjai. Azt kérte Puklitól, „órákon belül" e-mailen, csatolt pdf formátumban juttasson el egy sor dokumentumot, amelyek a miskolci tüntetésen való részvétellel, az ezért elmaradt órákkal és a szülők tiltakozásával kapcsolatos tájékoztatásról szólnak. A Klik Puklit arról informálta, hogy az eljárás közérdekű bejelentés nyomán indult. Pukli azt mondta, csak órákkal a munkába érkezése után vette észre a levelet, ezért haladékot kért és kapott, de csak szerdáig.

„Menjünk mindannyian a Teleki Blanka Gimnázium elé és egy szál fehér virággal fejezzük ki támogatásunk Pukli István és azon iskolák felé, akik azért nem írhatták alá a Herman Ottó Gimnázium által kezdeményezett levelet, mert félnek" – írták a demonstráció facebookos meghívójában

A 8 órakor kezdődő eseményre tanárokat, diákokat, szülőket is várnak.

Forrás: HVG