A megyei pedagógusok közül Szegedről csatlakoztak a legtöbben a miskolci tanárokhoz. Pap Jánosné szegedi szakszervezeti vezető elmondta, felmérik, mennyi tanár hajlandó sztrájkolni Szegeden. Szegeden 26, a megyében összesen 29 intézmény csatlakozott tegnapig a tanitanek.com oldalon a miskolci tanárok felhívásához – írja a delmagyar.hu.


    – Több száz szegedi tanár vett részt a szombati budapesti tüntetésen – mondta Papné a PSZ tegnapi vezetőségi ülése után. – A sztrájkról nem döntöttünk, a demonstrációt értékeltük.

   – Határoztunk arról is, továbbra sem ülünk oda a Balog-féle köznevelési kerekasztalhoz, hanem a sztrájkbizottság folytatja a tárgyalásokat a kormánnyal. Ha ezek nem vezetnek eredményre, előkészítjük a sztrájkot – mondta Pap Jánosné.

   – Felmérjük, hány tanár hajlandó sztrájkolni, mekkora a munkabeszüntetés társadalmi támogatottsága – hangsúlyozta a szakszervezeti vezető. Egy név nélkül nyilatkozó pedagógus lapunknak elmondta, egyes szegedi iskolákban nagyon elszánt, míg másokban megosztott a tanári kar. Szerinte Szegeden is egységes közalkalmazotti tanácsot kellene alakítani, hogy együtt tudják érvényesíteni az akaratukat.

   Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szombaton azt mondta a Kossuth téri tüntetésen, hogy céljaik érdekében – ha kell – elmennek a végsőkig. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke is kemény hangot ütött meg, azt mondta, megdöglött a köznevelés állatorvosi lova, és ideje lovat cserélni.

Forrás: delmagyar.hu