A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke szerint a kormány háromévnyi tevékenysége miatt tönkrement a magyar oktatás, ezért nem engednek azon követelésükből, hogy a jelenlegi rendszert át kell alakítani – olvasható a Világgazdaságban.

Galló Istvánné szombaton a Kossuth Lajos téren tartott pedagógustüntetésen kiemelte: a „nagy reform"olyan oktatási rendszert hozott létre, amely rossz a gyermeknek, a pedagógusnak, a nevelő-oktató munkavállalónak, a szülőnek és az egész országnak. Hozzátette, hogy a mai iskolák nem tudják hozzásegíteni a diákokat a tudás megszerzéséhez.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke azt mondta: azért vonultak a Kossuth Lajos térre, mert az oktatás iránya elhibázott és a helyzete aggasztó. „Azért vagyunk itt, mert tudjuk, hogy amilyen az oktatás jelene, olyan az ország jövője" tette hozzá.

Céljaik érdekében ha kell elmennek a végsőkig, akár közös sztrájkbizottságokat alakítanak és munkabeszüntetéssel is tiltakoznak jelentette ki a szakszervezeti vezető.

Forrás Világgazdaság