A Járadékos Bányászok Szakszervezete is csatlakozik a Budapestre meghirdetett pedagógustüntetéshez, a résztvevő bányászokat busszal szállítanák fel a fővárosi megmozdulásra. Aki menne, annak a szakszervezet alelnökét kell keresnie a cikkben található telefonszámon – írja a pecsistop.hu.

   A Járadékos Bányászok Szakszervezete is csatlakozik a február 13-ra Budapestre meghirdetett pedagógustüntetéshez, amely a Kossuth téren lesz délelőtt 11 órától.

   A szakszervezet alelnöke, Sápi József a következőket írta a Facebookon:

   „Bányászok, Komlóiak! Most mutassuk meg, hogy van összetartás! Most nem kell arra hivatkozni, hogy nincs pénzem és ezért nem tudok részt venni a budapesti demonstráción, mivel annyi buszt indítanak amennyi jelentkező van! A Te jelenléted is - egy fő az egy fő-, azt mutatja, hogy mi vagyunk többen! Van mitől végre félnie a „fideszes hívőknek"! Most fordult meg a kocka! Mit számít, hogy épp esik-e majd az eső, vagy a hó?! Annyi szélsőséges eseményen vettünk részt mi együtt, megedzett minket az idő! Csak épp az a kritikus létszám nem volt jelen, ami elsöpörné ezt a hatalmon lévő csürhét! Hívj, és máris részt veszel a történelem egyik jelentős eseményén! Tel:+36-30-9277-696 Járadékos Bányászok Szakszervezete. Sápi Jenő a szervezett alelnöke."

   Baranyában a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is szervez buszokat a tüntetésre (a jelentkezési határidő azonban már lejárt), melyek február 13-án reggel fél hétkor indulnak a pécsi Domus parkolóból.

Forrás: pecsistop.hu