Csatasorba rendeződnek a pedagógusok mellé az éppen a béremelésükért harcoló vasutasok is. Legalábbis a Vasutasok Szakszervezete vezetői és jó néhány tagja biztosan ott lesz a szombati tüntetésen, mint ahogy a miskolci megmozduláshoz is feltétel nélkül csatlakoztak – írja a 168 óra.

A pedagógusok tüntetésén való személyes részvétel most mindennél fontosabb, a vasutasoknak is – írja közleményében a Vasutasok Szakszervezete. Annak ellenére, hogy a VSZ vezetői ezekben a napokban az idegek harcát vívják saját kollégáik béremeléséért, a szombati tüntetésen való részvételt legalább annyira fontosnak tartják, mint a zárt ajtók mögött, a tárgyalóasztalnál folytatott küzdelmet.

A tanárokért, diákokért és az oktatás színvonaláért, valamint annak jövőjéért indított harc mögött sok, szinte minden ágazatban megtalálható közös probléma rejlik, ezért itt az idő, hogy együtt, nagy tömegben elkezdjük felszámolni ezeket – mondta Meleg János, a VSZ elnöke. A vasutasok ezért ott lesznek a Kossuth téren, a tőlük telhető legnagyobb létszámban, hogy ezzel is üzenjék: készek egy szerveződő széles körű összefogásra is.

– Most a pedagógusokért megyünk utcára, legközelebb viszont esetleg más ágazatért, s nem kizárt, hogy elérkezik az idő, amikor a vasutasokért is tömegeknek kell majd megmozdulniuk – véli az elnök.

Meleg kijelentette: őszintén reméli, hogy szombaton be fogják bizonyítani az emberek, hogy nem félnek megmutatni: együtt erősek. A szakszervezetektől viszont azt várj a VSZ, hogy ezzel elkezdődjön egy mindennél erősebb, megbízható összefogás. Olyan, amilyennek szakszervezetek között lennie kell.

Forrás: 168 óra

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ