Ismét leülnek a szakszervezetek tárgyalni a kormány képviselőivel, bár van, aki szerint egyeztetésnek nem lehetne nevezni az eddigi találkozókat.

Április 24-ére egységes sztrájknapot hirdetett a köznevelési és szakképzési intézményekben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete – nyilatkozta a Népszavának Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője.

Mint elmondta, a kormány szerdán egyeztet a tanárok képviselőivel, de szerinte az eddigi találkozókat nem is lehet egyeztetésnek nevezni, mert a köznevelési államtitkárság részéről csak meghallgatták és nyugtázták az észrevételeket, kritikákat, de semmilyen párbeszéd, szakmai vita nem alakult ki.

Arról is beszélt: szeretnék, hogy minél több tankerületben kapjanak a tanárok információt az új pedagógus státusztörvényről, mert „sokan még mindig nincsenek tisztában azzal, mi vár rájuk, ha a kormány idén nyártól megszünteti a pedagógusok közalkalmazotti státuszát”. Azt pedig épp egy napja írta meg a hvg.hu, hogy titokban már tesztelik a Pintér Sándor nevével fémjelzett pedagógusértékelési rendszert.

Forrás: HVG