Magyarországon mára megszűnt a pedagógussztrájk és a polgári engedetlenség is – állította Gulyás Gergely a kormányinfón.

"A PDSZ tavaly a baloldalnak kampányolt, holott most pont a baloldal tesz meg azért mindent, hogy ne kapjanak fizetésemelést" – állapította meg Gulyás. Magyarországon mára megszűnt a pedagógussztrájk és a polgári engedetlenség is. Ezért sem az érettségi, sem az oktatás nincs veszélyben – írja a hvg.hu.

Az új, pedagógusokat érintő jogállási törvényről Gulyás azt mondta: konstruktív tárgyalásokat folytat a szakszervezetekkel a Belügyminisztérium – erről a szakszervezetek másképpen vélekednek –, de a törvénynek még nincs is végleges változata. Gulyás minden pedagógust arra kért, hogy vegyenek részt a törvénytervezet tárgyalásában.

Maradhatnak a közalkalmazotti státuszban? – kérdezte az ATV. Gulyás erre nem válaszolt egyértelműen, azt mondta, hogy a kormány azt szeretné, hogy legyen egy külön pedagógus jogállás. Gulyás többször is elmondta, hogy a tanárok szakszervezetei nem reprezentatívak, alig vannak tagjaik.

Forrás: Klubrádió