Reggel nyolc órakor kezdetét vette az országos pedagógussztrájk, amit a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hirdetett meg.

Kiderült az is, hogy országosan több intézményben sztrájkolnak a pedagógusok, emellett pedig vidéken és a fővárosban egyaránt lesznek különböző akciók is. Reggel 7 órától például a diákok a Blaha Lujza téren kezdtek ülősztrájkba. Fél 8-tól az Egyetem téren az ELTE oktatói, dolgozói és hallgatói közösen fotózkodtak, ezzel állnak ki a pedagógustársadalomért.

Reggel 8 órától a Sándor-palotánál kezdődött egy tüntetést, aminek a szervezői azt kérték mindenkitől, hogy vigyenek magukkal egy szál sárga rózsát vagy papírrepülőt, amire rá tudják írni a követeléseiket. A Telex információi szerint a második tanítási órában országszerte közel száz iskolában fognak ülősztrájkolni a diákok.

Miskolcon is demonstrációba kezdtek reggel 8 órától, és a tervek szerint egészen délig a Hősök terén fognak tartózkodni az élőlánc résztvevői. Szegeden az éjszaka folyamán a szülők több mint tíz oktatási intézmény elé írtak támogató üzeneteket a pedagógusoknak. Szeged mellett Makón és Deszken is hasonló feliratok jelentek meg az iskolák előtt.

Forrás: ATV