A szerdai kirúgások alaposan felpaprikázták a pedagógusszervezeteket. A HVG cikke.

Polgári engedetlenségi mozgalomba kezdenek a Tanárok a tanárokért és a Pedagógus Egység tagjai is. Úgy tudjuk, elsősorban budapesti és szegedi pedagógusok vehetnek részt az akcióban. A tárgyalások még zajlanak a tanárok között, de információink szerint az elképzelés az, hogy csütörtöktől, a mostani kirúgások hatására, határozatlan ideig tartó munkabeszüntetésbe kezdenek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy hányan fognak csatlakozni a kezdeményezéshez, ahogyan azt sem, hogy még hány tanárt fog kirúgni a Belügyminisztérium. A mozgalom tagjai szerint több száz tanár is csatlakozhat hozzájuk csütörtökön, aminek következményeképpen nemhogy teljes iskolák, de akár komplett tankerületek is megbénulhatnak.

A szerda esti, Belügyminisztérium elé szervezett tüntetésen Berta Beáta, a Karinthy Gimnázium tanára bejelentette, hogy a gimnázium tanárainak nagy része csütörtöktől határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezd.

A polgári engedetlenséget vállaló tanárok szombaton délután öt órára tüntetést is hirdettek a Bajcsy-Zsilinszky útra a Klebelsberg Központ elé.

Forrás: HVG