A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete nevében „Gyújts lángot a sötétség ellen!” „A magyar kultúra emlékére” alcímmel szerveznek akciót január 20-án, mivel január 22-én, a Kultúra Napján kollégáink teljes erőbedobással dolgoznak.

2016. január 20-án, az ország több pontján megrendezésre kerülő megmozdulások egyik fő helyszíne Budapesten az V. kerületben, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Szalay utca 10-14.) előtt lesz, ahol 11 órától tartanak egy látványos akciót, illetve a sajtó jelenlétében átadják a petíciót.

Évek óta tárgyalnak a szakterületünk dolgozóinak minősíthetetlenül alacsony bére miatt. Mind az előző, mind a jelenlegi kormány vezetőihez többször fordultak e tárgyban. Az általános megértésen túl semmilyen konkrét ígéretet nem kaptak. A könyvtárak, levéltárak, múzeumok, művelődési házak, állat- és növénykertek dolgozói elkeseredetten tapasztalják, hogy miközben több közalkalmazotti területen történik béremelés, vagy minimum bérpótlék, a kulturális területen dolgozók bér-rendezéséről egyáltalán nem esik szó.

Az eseményről bővebb információ itt érhető el.