A debreceni Teva Gyógyszergyár Zrt. munkavállalói demonstráltak kedden a Vegyipari Dolgozók Biogal Szakszervezete felhívására, a gyár mellett mintegy 300 munkavállaló fejezte ki elégedetlenségét.

Augusztusban volt egy eredménytelen találkozó a szakszervezet és a menedzsment között, ezért döntöttek a mostani demonstráció mellett.

Ferenczi Csilla, a Teva kommunikációs vezetője a demonstrálókhoz eljuttatott levelében azt írta, hogy a Teva számára fontos a munkavállalók jóléte és a versenyképes foglalkoztatási feltételek biztosítása. Tudatában vannak a munkatársaikat is érintő gazdasági kihívásoknak, hiszen a világ több mint 60 országában jelen lévő vállalatként mindenütt hasonló nehézségeket tapasztalnak.

2022-re érvényes bérmegállapodással rendelkeznek, amit két lépcsőben végre is hajtottak. Reményét fejezte ki, hogy továbbra is közösen dolgoznak a telephely céljainak eléréséért, mind a munkavállalók, mind annak a 200 millió betegnek az érdekében, akik világszerte számítanak a Teva gyógyszereire.

Székely Tamás kijelentette, hogy folytatják a demonstrációt.

Forrás: Piac és Profit