Három XI. kerületi középiskola, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium, a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium, valamint a József Attila Gimnázium tanárai és diákjai tartottak flashmobot fekete ruhában a Móricz Zsigmond körtéren reggel fél nyolckor.

 A körülbelül negyed órás akció célja aligha volt meglepetés: a közoktatás tarthatatlan állapota miatt tiltakoztak. „Mi nem így képzeltük el a rendet!” - hangzott a flashmob jelmondata, amit többször is elismételtek. Elmondták, tanítani szeretnének, de szeretnék megkapni azokat a jogokat, amelyek minden más munkavállalót is megilletnek, ideértve a sztrájk jogát, a szabad véleménynyilvánítás, gondolkodás jogát, illetve a képzettségükhöz igazított fizetést, az elvégzett feladathoz méltó társadalmi megbecsülést.

Az esemény felszólalója felidézte, (a kormánynál - a szerk.) a pedagógusok ellen hangolják a közvéleményt, s a diákokkal zsarolják őket, miközben rájuk is felesleges terhek tömkelegét róják. Felszólalt a hibás Nemzeti alaptanterv ellen is. Az oktatás ügyeit félresöpörni mindig volt ürügy, de a halogatásnak visszavonhatatlan következményei lesznek - figyelmeztetett.

 

Forrás: Népszava