A Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke arról számolt be, hogy az összes vasúti dolgozónak kialkudott összegen felül nem kapnak többet a mozdonyvezetők, pedig erről már egyezség is született. A HVG cikke.

Hiába állapodott meg a MÁV-csoport és a MÁV-Start vezetése a vasutasokkal, most csak az év végi hűségpénzből előre kifizetett 300 ezer forintos vasutasnapi pénzt hajlandóak megadni, az e fölött járó, a mozdonyvezetőknek külön kialkudott összeget nem – mondta a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke a Népszavának.

A szakszervezet a tavasszal épp azért lépett vissza a sztrájktól, mert Homolya Róbert akkori vezérigazgató jelentős részben teljesítette azt a követelésüket, hogy egyszeri bruttó 545 ezer forint kifizetésével ellensúlyozzák azt, hogy 2021-ben elmaradt a béremelés.

Barsi Balázs, a szakszervezet elnöke azt mondta a lapnak: a keddi egyeztetésen egyértelművé vált számukra, hogy a cégvezetés csak a mind az 56 ezer vasúti dolgozónak kialkudott pénzt adja oda, a mozdonyvezetőknek efelett megígért összeget nem. Ezért ismét összehívják a küldötteket, hogy eldöntsék, meghirdetik-e a sztrájkot.

Forrás: HVG